torsdag den 1. maj 2014

Til helvede med kammerjunkere

Er hoppet med på 5:2 dillen.... Og jeg skal undlade at fortælle en masse om hvordan og hvorledes, men i dag er en af de dage hvor jeg spiser almindeligt. Det vil sige, jeg tror det sidder i baghovedet og man tænker over hvad man putter i munden og kigger efter alternativer når man køber ind.

Vi ELSKER koldskål og om vinteren når vi længes efter sommeren, så kommer koldskål ofte på tale. Jeg lærte som barn at lave det på 'den go'e gammeldavs måde':
1 æg
1 kop sukker
Lidt vanille
1 liter kærnemælk
1 liter tykmælk
..... Og så godt med kammerjunkere..... Lyder det ikke skønt? Og da jeg var barn lavede min far ristede havregryn til - Mmmmm.

Men AK AK..... har du nogensinde tjekket, hvor mange kalorier der er i kammerjunkere?? Mange tror at Koldskål feder.... Men sandheden er, at det er de små Kammerdjævle der er skyld i en STOR DEL af min bagdel!!! Jeg har regnet på det - se her
Der er 300 g i denne pose Kammerjunkere fra Kokkens Køkken. 450 kcal pr. 100 g og der er Præcis 58 stk i posen.... Ja, jeg har talt dem, og hold nu fast. 450 kcal pr. 100 g, 300 g i pose.... Det giver 1350 kcal i en pose......... Delt ud på 58 små fristende sataner.... Det giver præcis 23,2758620689655 kcal... For ÉN kammerbørge. Nissen biksen.... Jeg har besluttet, at det er de alligevel ikke værd!! Jeg plejer jo at putte MINDST 15 i min første portion.... Og måske 12 i portion 2..... 27x 23,en masse decimaler giver... 628 kcal!! Og så har jeg ikke puttet koldskål på endnu!!

Det krævede en plan. Jeg fandt på en alternativ opskrift og se nu her:
1 æg
En smule sukker
2 spsk. Vanille
1 liter kærnemælk
1 liter Cheasy A38

Og fyldet blev i dag jordbær. Se lige hvor lækkert. Det kunne have været bananer, hindbær, blåbær, æblestykker..... You name it. Hold nu fast hvor det smagte skønt ;) God appetit ;)


3 kommentarer:

  1. Den hopper jeg fluks med på - jeg kan nemlig ikke tåle alt for meget sukker af gangen - så kan jeg sige hej til kæmpe ballonmave på stedet ;) Jeg EEELSKER koldskål men har ofte måttet springe over når familien guffede men den opskrift lyder fantastisk :) og ja, med frisk frugt... nammenam :))))

    SvarSlet
    Svar
    1. Prøv det ;-) Håber det virker for dig. Hvad er en sommer uden koldskål :-)

      Slet